fbpx


       

7 tips voor een inbraakvrij Sinterklaasfeest!

29 november 2018 - Bescherm thuis
Home > Blog > Bescherm thuis > 7 tips voor een inbraakvrij Sinterklaasfeest!

7 tips voor een inbraakvrij Sinterklaasfeest!

Zie de maan schijnt door de bomen…

Sinterklaas is voor inbrekers het perfecte moment om hun slag te slaan. Veel Nederlanders vieren pakjesavond bij vrienden en familie. Rondom de feestdagen zien verzekeraars daarom elk jaar een flinke piek in het aantal inbraken. Dit betekent natuurlijk niet dat we met z’n allen thuis moeten blijven om het huis te bewaken, maar het is wel verstandig om extra maatregelen te nemen. Daarom deze 7 tips!:

  1. Een tip die vaker genoemd wordt, maar zeker belangrijk blijft, sluit alle ramen en deuren. Makkelijk om te doen en het helpt inbraak te voorkomen.
  2. Geef inbrekers het idee dat je gewoon thuis bent. Dit kan door middel van het instellen van tijdschakelaars op de lampen of door het laten staan van lege kopjes/glazen.
  3. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden. Maak eventueel een speciale whatsapp buurtpreventiegroep aan.
  4. Leg waardevolle spullen uit het zicht en verstop ze. Inbrekers hebben vaak maar kort de tijd om de buit binnen te halen. Wanneer ze moeten zoeken zullen ze het dus minder snel meenemen.
  5. Maak het de inbrekers niet makkelijk en kijk rond het huis of er niks ligt wat ze kunnen gebruiken om naar binnen te komen (denk aan ladders). Zorg ook voor goede verlichting rond het huis.
  6. Neem ook de achterdeur nog eens goed onder de loep. Inbrekers hebben soms maar 3 minuten nodig om via de achterdeur binnen te komen. Zorg ervoor dat jouw achterdeur beter is beveiligd dan die van het grootste deel van de achterdeuren in Nederland. Zorg voor een slot met het SKG-keurmerk en eventueel een anti-cilindertrek beslag en een anti-inbraakstrip.
  7. Wil je jouw huis echt goed beveiligen? Zorg dan voor een gedegen beveiligingssysteem. Een alarmsysteem detecteert ongewenste personen, die aan ramen en deuren morren of jouw grond betreden en laat een sirene of flitslicht aan gaan. Wil jij dat er actie wordt ondernomen nog voordat de inbreker jouw huis heeft bereikt? Dan kan je kiezen voor een camerasysteem met live toezicht. Bij opmerkelijke activiteiten wordt er door onze meldkamer direct actie ondernomen. De vooraf afgesproken beveiligingsdiensten, contactpersonen en eventueel de politie worden dan direct op de hoogte gebracht.

DETEC wenst iedereen een prettig en veilig Sinterklaasfeest!

Wil jij graag gratis advies van DETEC Beveiliging? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!