fbpx


       

Deze 5 factoren vergroten de pakkans van inbrekers

01 november 2018 - Bescherm thuis
Home > Blog > Bescherm thuis > Deze 5 factoren vergroten de pakkans van inbrekers

Deze 5 factoren vergroten de pakkans van inbrekers

De kans dat inbrekers gepakt worden is vrij klein. Landelijk wordt slechts 9 procent van alle inbraken opgelost. De meeste daders ontlopen uiteindelijk zelfs hun straf omdat agenten het bewijs niet rond krijgen.

Welke factoren vergroten nou de pakkans en wat kan je er zelf aan doen om een inbraak te voorkomen? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. De aanwezigheid van bewoners

Wanneer je thuis bent is de kans kleiner dat inbrekers toeslaan. Ga je (even) van huis? Zorg er dan altijd voor dat alle deuren en ramen goed zijn gesloten. Zet ’s avonds een lamp aan, bijvoorbeeld met een tijd- of schemerschakelaar, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

2. Actieve buren

Wanneer buren actief betrokken zijn met de buurt wordt de pakkans van inbrekers groter. Maak afspraken met je buren om op elkaars huis te letten als je voor langere tijd weg bent. Start met jouw buren, straat of buurt een whatsapp groep en houd elkaar op de hoogte van opmerkelijke gebeurtenissen.

3. Voorbijgangers

Ook voorbijgangers vergroten de pakkans van inbrekers. Heb jij veel bomen en struiken rondom je huis? Zorg er dan voor dat deze kort zijn en voor goede verlichting, zodat jouw huis voor voorbijgangers en buren goed te zien is.

4. Een hond

Honden zijn alert en hebben vrij snel in de gaten wanneer er iemand om het huis loopt of probeert binnen te komen. Een bordje ‘pas op voor de hond’ aan je hek monteren kan dan ook nooit kwaad. Zelfs als je geen hond hebt 😉

5. Preventie

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Een professioneel alarmsysteem detecteert wanneer er een ongewenst persoon aan jouw ramen en/of deuren begint te morrelen.

Wil je het inbrekers echt onmogelijk maken? Met live cameratoezicht van DETEC kijken bewakers live mee op de door u gewenste momenten. Zodra zij verdachte bewegingen rondom uw huis of bedrijf zien handelen zij direct. Het is mogelijk om een sirene af te laten gaan, beveiligingsdiensten in te schakelen of zelfs politie mee te laten kijken, zodat zij direct gericht actie kunnen ondernemen.

Weten welk beveiligingssysteem het beste bij jou past? Vul onze gratis tool in en ontdek het binnen enkele minuten!