fbpx


       

Welke kluis heb jij nodig? Kom er in 3 stappen achter!

29 april 2021 - Bescherm thuis Tips
Home > Blog > Bescherm thuis > Welke kluis heb jij nodig? Kom er in 3 stappen achter!

Welke kluis heb jij nodig? Kom er in 3 stappen achter!

Kluizen zijn er in alle soorten en maten. Om te bepalen welk type kluis het beste past bij jouw situatie, is het belangrijk dat je weet wat je wilt beschermen en waartegen. Vervolgens bepaal je het formaat (inhoud) en de plek waar je de kluis kan plaatsen. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kluis?

Doorloop de volgende 3 stappen voor het kiezen van de juiste kluis van Detec Beveiliging:

STAP 1: Bepaal de grootte van de kluis

Maak een lijst van de spullen die je wil beschermen en bepaal op basis hiervan hoe groot de kluis minimaal moet zijn.

STAP 2: Waartegen wil jij jouw spullen beschermen?

Inbraak: een inbraakwerende kluis is de laatste barrière tussen de inbreker en uw waardevolle spullen en heeft als voornaamste functie het winnen van tijd. De kluizen zijn speciaal ontworpen om de inhoud te beschermen tegen aanvallen van buitenaf en zijn in te delen in verschillende weerstandsklassen.

Brand: een brandwerende kluis beschermt de inhoud van de kluis tegen de gevolgen van brand. Er zijn twee soorten brandwerende kluizen; brandwerend voor papier of brandwerend voor digitale media (data).

Inbraak en brand: deze kluizen bieden bescherming tegen zowel brand als inbraak.

STAP 3: Bepaal de waarde van de inhoud van de kluis

Bepaalde de gezamenlijke waarde van alle items die je in de kluis wilt opbergen.
Let er bij het aanschaffen van een kluis op welke indicatie waardeberging er bij de kluis vermeld staat.

Indicatie waardeberging
De weerstandsklasse wordt ook wel uitgedrukt in indicatie waardeberging. Deze term geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis ligt opgeborgen. Bij deze indicatie wordt er vanuit gegaan dat de inbraakwerende kluis zich bevindt in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Heb jij een beveiligingsinstallatie in jouw huis? Neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij om na te gaan of de indicatie waardeberging hoger of lager ligt dan vooraf is bepaald.

Tabel: Vereniging Geld- en Waardeberging

Verankeren van de kluis
Volgens de Europese richtlijnen en eisen van de verzekering moet een vrijstaande inbraakwerende kluis met een gewicht van minder dan 1.000 kg goed worden verankerd aan de vloer of wand. Alleen dan zijn al jouw kostbaarheden pas echt beschermd tegen inbraak.

Kluis Detec Beveiliging 
Detec levert en plaatst professionele brand- en inbraakwerende kluizen. Bekijk onze online folder voor de verschillende mogelijkheden.

Wil je graag gratis advies? Laat dan hier je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!