fbpx


       

Check deze 10 dingen en ga veilig op vakantie

03 juni 2019 - Bescherm thuis
Home > Blog > Bescherm thuis > Check deze 10 dingen en ga veilig op vakantie

Check deze 10 dingen en ga veilig op vakantie

Stelt u zich eens voor. U ligt heerlijk te zonnen op een luchtbedje in een helderblauw zwembad. U neemt nog een slokje van uw mojito, sluit uw ogen en hoort een fijn zomermuziekje. Maar dan ineens schrikt u op: “Heb ik thuis dat raam nou eigenlijk wel dicht gedaan? En ownee de ipad ligt nog gewoon op de bank, in het zicht.”

Wilt u met een gerust gevoel op vakantie? Check dan de volgende 10 dingen voordat vertrek:

1. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.

Vertel de buren wanneer u op vakantie gaat en vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Wanneer zij iets opmerkelijks zien in uw afwezigheid kunnen ze hier melding van doen.

2. Geef wijzigingen door aan de meldkamer

Bent u op uw vakantieadres niet (altijd) goed bereikbaar? Of wilt u iemand anders verantwoordelijk maken voor een melding? Geef dan een nieuw contactpersoon door aan de meldkamer. Bel ons of geef wijzigingen door via dit formulier.

3. Sluit alle ramen en deuren

Misschien logisch, maar daarom niet minder belangrijk! Denk ook aan de ramen en deuren op bovenverdieping(en). Inbrekers kunnen met kleine trucjes ook gesloten ramen en deuren open krijgen. Met gecertificeerd hang- en sluitwerk zorgt u voor de beste beveiliging.

4. Stel de verlichting in met een timer

Wek de indruk dat u gewoon thuis bent door het instellen van een timer. De verlichting gaat dan aan op de tijd die u aangeeft. Het is ook mogelijk om dit te regelen via een app.

5. Maak alle camera’s goed schoon

Beschikt u over een camerasysteem? Maak uw camera’s goed schoon voordat u vertrekt. Het logboek van de live toezichtdiensten is – overal ter wereld- te bekijken via de DEVISION Live toezicht app. U kunt u uw camerabeelden 24/7 bekijken en terugkijken.

6. Zet een auto voor de deur

Gaat u met de auto op vakantie? Vraag dan bijvoorbeeld de buren om hun auto voor uw woning te parkeren. Zo geeft u inbrekers de indruk dat u gewoon thuis bent.

7. Plaats geen berichten van uw vakantie op social media

Ook inbrekers zitten op social media. Maak het ze dus niet gemakkelijk!
Toch vakantiekiekjes delen? Zorg er dan voor dat u uw social media accounts instelt als privé account. Op die manier kunnen alleen vrienden en familie uw foto’s zien.

8. Vraag iemand om de post uit het zicht te leggen

Aan een stapel post kan je natuurlijk afleiden dat iemand al een aantal dagen niet thuis is. Zorg er daarom voor dat iemand de post regelmatig uit het zicht legt.

9. Zorg ervoor dat inbrekers niet naar binnen kunnen klimmen

Staan er biobakken bij het huis of ligt er een ladder bij de schuur. Zorg ervoor dat dit soort klimmateriaal goed is opgeborgen voordat u op vakantie gaat. Zorg daarnaast ook voor goede (automatische) verlichting rondom het huis, zodat “klimmers” kunnen worden opgemerkt door omwonenden.

10. Berg waardevolle spullen op.

Leg waardevolle spullen uit het zicht. En zorg ervoor dat geld en kostbare items achter slot en grendel liggen. Weten welke kluis geschikt is voor uw kostbare spullen? Lees het hier.

Met een gerust gevoel op vakantie?

Zorg voor een professioneel beveiligingssysteem. Een alarmsysteem detecteert ongewenste personen, die aan ramen en deuren morren of jouw grond betreden en laat een sirene of flitslicht aan gaan. Wilt u dat er actie wordt ondernomen nog voordat de inbreker uw huis bereiken? Dan kiest u voor een camerasysteem met live toezicht. Bij opmerkelijke activiteiten wordt er door onze 24-uursmeldkamer direct actie ondernomen. De vooraf afgesproken beveiligingsdiensten, contactpersonen en eventueel de politie worden dan direct op de hoogte gebracht.

Doe de test!

Maken inbrekers bij u thuis geen schijn van kans? Of kunt u nog wel wat tips gebruiken als het gaat om het beveiligen van uw woning? Doe de test!

Gratis advies

Wilt u graag persoonlijk advies van DETEC Beveiliging? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Of bel direct naar 088-0029420