fbpx


       

Welke verschillende 3 soorten inbrekers er zijn en hoe je ze kan herkennen

12 november 2018 - Bescherm thuis
Home > Blog > Bescherm thuis > Welke verschillende 3 soorten inbrekers er zijn en hoe je ze kan herkennen

Welke verschillende 3 soorten inbrekers er zijn en hoe je ze kan herkennen

Om een inbraak te voorkomen is het nuttig inzicht te hebben in de verschillende typen inbrekers die er rondlopen. Daarom zetten we ze in deze blog voor je op een rijtje.

De gelegenheidsinbreker

Allereerst hebben we de gelegenheidsinbreker (verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de inbraken). De naam zegt het al, ze bereiden zich niet voor maar gaan aan de slag wanneer een kans zich voordoet. Denk aan een open raam dat ze zien wanneer ze voorbij het huis lopen. De dader werkt met eenvoudige hulpmiddelen en woont niet ver uit de buurt.

Wanneer je huis lastig toegankelijk is zal de gelegenheidsinbreker niet makkelijk zijn slag kunnen slaan.

De semiprofessionele inbreker

Het tweede type inbreker is de semiprofessionele inbreker. Deze inbreker is op zoek naar een grote buit. Hij is wel minder handig dan een professionele inbreker en bereidt zich dus slecht voor. Hij breekt dan ook vaak in met veel geweld.

De pakkans bij een semiprofessionele inbreker is dus groter omdat hij niet secuur te werk gaat. Met de juiste beveiliging en of bijvoorbeeld goede verlichting zal hij dus niet makkelijk binnen kunnen komen zonder gepakt te worden.

De professionele inbreker

Het derde en laatste type inbreker is de professionele inbreker. De professionele inbreker gaat niet zijn best doen als hij weet dat er niet veel te halen valt. Hij gaat alleen voor de grote buit. Dit type inbreker bereidt zijn inbraak zorgvuldig voor en werkt met een plan. Hier horen soms ook geavanceerde hulpmiddelen bij. De inbreker heeft veel vakkennis.

Wanneer de professionele inbreker het idee heeft dat er niet veel buit te behalen valt, zal hij niet geïnteresseerd zijn.

Weten hoe je inbrekers te slim af bent? Lees hier welke factoren de pakkans vergroten!