fbpx


       

Als bedrijf inbraken en diefstal voorkomen: zeven tips

15 mei 2024 - Bescherm bedrijf - Beveiligingssystemen - Inbraakpreventie Tips
Home > Blog > Als bedrijf inbraken en diefstal voorkomen: zeven tips

Als bedrijf inbraken en diefstal voorkomen: zeven tips

Als ondernemer wilt u uw werknemers, klanten en bedrijfsmiddelen optimaal beschermen en inbraken en diefstal voorkomen. Een bedrijfspand is voor inbrekers vaak een geliefd doelwit, omdat er goederen aanwezig kunnen zijn met een hoge attractiviteit. Wij begrijpen dat u als ondernemer uw werknemers, klanten en de goederen in uw bedrijfspand optimaal wilt beveiligen. Daarom is het essentieel om effectieve beveiligingsmaatregelen te treffen. Hier vindt u zeven tips om uw bedrijf te beschermen:

Investeer in een hoogwaardig inbraakmeldsysteem

Een professioneel inbraakmeldsysteem is een van de meest effectieve manieren om inbraak te voorkomen. Zorg ervoor dat uw inbraakmeldsysteem voldoet aan de vereisten van uw verzekeraar en de wetgeving, en laat het installeren door een BORG-gecertificeerd installatiebedrijf, zoals DETEC.

 

Analyseer en beoordeel uw risico’s

Begrijp de risico’s waarmee uw bedrijf wordt geconfronteerd en pas uw beveiligingsmaatregelen daarop aan. Laat een professionele risicoanalyse uitvoeren om te bepalen welke beveiligingsoplossingen het meest geschikt zijn voor uw bedrijf.

Inbraken en diefstal voorkomen met camerabewaking

Naast een inbraakmeldsysteem kan een goed geplaatst camerasysteem een krachtig afschrikmiddel zijn voor potentiële indringers. Overweeg om camera’s te installeren op strategische locaties rondom uw bedrijfspand. Ook kunt u gebruik maken van live toezicht voor uw bedrijf door DETEC. Bij live toezicht kijken onze bewakers live mee via uw camerasysteem. Dit kan 24 uur per dag, maar ook tijdens sluitingstijden of vakanties.

Dit doen wij door middel van bewakingscamera’s die live door onze bewakers bekeken worden. Dat kan 24 uur per dag, maar bijvoorbeeld ook tijdens sluitingstijden of vakanties. Wij ontzorgen u volledig en zorgen voor een gerust gevoel.

Zien wij iets verdachts? Dan wordt er direct actie ondernomen, zoals het inschakelen van de politie en het activeren van sirenes. Zo bent u inbrekers altijd een stap voor en voorkomt u een overval of vernieling.

beveiligingscamera

Implementeer een toegangscontrole

Beperk de toegang tot uw bedrijfspand tot geautoriseerd personeel en bezoekers door middel van een toegangscontrolesysteem. Dit kan helpen om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en de veiligheid van uw bedrijfsmiddelen te waarborgen.

Werk samen met een betrouwbare meldkamer

Kies voor een beveiligingspartner die beschikt over een professionele meldkamer met 24/7 monitoring. Hierdoor kunnen alarmmeldingen direct worden afgehandeld en kan snel worden gereageerd op verdachte activiteiten.

Houd uw beveiligingssystemen up-to-date

Zorg ervoor dat uw alarmsystemen, camerabewaking en toegangscontrolesystemen regelmatig worden onderhouden en geüpgraded. Technologische vooruitgang en veranderingen in uw bedrijfsomgeving kunnen vereisen dat uw beveiligingsmaatregelen worden aangepast.

Train uw personeel om inbraken en diefstal te voorkomen

Investeer in training en bewustwording voor uw medewerkers, zodat zij op de hoogte zijn van de beveiligingsprocedures en weten hoe ze moeten reageren in geval van een noodsituatie.

Door deze tips toe te passen, kunt u als bedrijf proactief inbraken en diefstal voorkomen en de veiligheid van uw werknemers en bedrijfsmiddelen waarborgen. Wilt u meer advies over het beveiligen van uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek. We staan klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste beveiligingsoplossingen voor uw specifieke situatie.

#beveiliging
#inbraak
#inbraakpreventie
#misdaadpreventie