fbpx


       

Onderhoud van uw alarmsysteem. Laat u uw installatie jaarlijks controleren?

05 juli 2021 - Beveiligingssystemen - Onderhoudscontrole
Home > Blog > Onderhoud van uw alarmsysteem. Laat u uw installatie jaarlijks controleren?

Onderhoud van uw alarmsysteem. Laat u uw installatie jaarlijks controleren?

Een alarmsysteem is er voor uw veiligheid. Om uw huis of bedrijf te beschermen tegen inbraak. Om er zeker van te zijn dat uw alarminstallatie naar wens blijft werken, raden we aan om jaarlijks een onderhoudscontrole te laten uitvoeren. Zo voorkomt u problemen met onnodige meldingen. Maar ook onenigheid met uw verzekeraar.

 

Is het onderhoud van mijn alarmsysteem verplicht?

Wanneer je een alarmsysteem laat plaatsen moet dit gebeuren door een erkend beveiligingsbedrijf. Wilt u een inbraakbeveiligingssysteem aanschaffen? Dan raden we aan om ook te kiezen voor een onderhoudscontract. Het afsluiten van een onderhoudscontract is niet meer vereist vanuit de BORG regelgeving, maar wordt vaak wel geëist door u verzekeringsmaatschappij. Hierbij kunnen wij u assisteren.

 

Waarom is jaarlijks onderhoud van mijn alarminstallatie zo belangrijk?

U bent als gebruiker zelfverantwoordelijk voor uw alarminstallatie. Om een optimale conditie van de installatie te garanderen, is het van belang dat uw installatie jaarlijks wordt gecontroleerd. Een verzekeringsmaatschappij kan het jaarlijks onderhoud van uw alarminstallatie eisen. In het geval van inbraak keert de verzekeraar alleen uit mits het systeem goed wordt onderhouden.

DETEC is als BORG gecertificeerd bedrijf gespecialiseerd in service en onderhoud. Wij kunnen u daarom volledig ontzorgen met een 24/7 onderhoudscontract voor uw alarminstallatie. Zo kunt u aan de eisen van de verzekeraar voldoen.

 

Is het onderhoud van een alarmsysteem fiscaal aftrekbaar?

Over de landsgrenzen, (bijvoorbeeld in België) is het tot vandaag de dag nog steeds mogelijk om de aankoop van een alarmsysteem fiscaal in mindering te brengen. Zowel de uitgave voor de levering en installatie van een alarminstallatie komt in aanmerking voor belastingvermindering. Helaas is er zowel in Nederland als België voor de onderhoudskosten van uw alarminstallatie (bijvoorbeeld de vervanging van de batterijen en eventuele herstellingskosten) geen fiscaal voordeel.

 

Thuis beveiliging DETEC

 

Hoe houdt DETEC mijn alarmsysteem in optimale conditie?

Onze afdeling Onderhoud en Service bevordert de levensduur van uw alarmsysteem door uw installatie periodiek te inspecteren en te onderhouden.

  • Wij upgraden de software van het systeem. Zo heeft u altijd een up-to-date alarminstallatie;
  • Daarnaast kunnen wij eventuele codes of instellingen wijzigen naar wens;
  • We reinigen en testen melders, flitsers, sirenes en sensoren;
  • We controleren of alle meldingen door de meldkamer worden ontvangen;
  • Uw noodstroom accu’s worden door ons gemeten op capaciteit, zodat u zeker weet dat bij stroomuitval de beveiliging zijn werking niet verliest;
  • Het systeem controleren wij op lekstromen en systeemfouten.
  • We maken een back-up van de programmering. Op deze manier blijven alle geprogrammeerde gegevens, zoals bijvoorbeeld gebruikerscode(s), behouden.
  • U krijgt voorrang bij storingen maar ook bij aanpassing/uitbreiding van de alarminstallatie. Daarnaast heeft u altijd recht op service, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

 

Ontdek de voordelen van ons onderhoudscontract

Wilt u meer weten over ons 24/7 onderhoudscontract? Lees dan hier wat wij voor u kunnen betekenen met betrekking tot het onderhoud van uw alarmsysteem. Of vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan.

onderhoud alarmsysteem