fbpx


       

Zorg ervoor dat uw woning geen open uitnodiging voor inbrekers wordt!

17 oktober 2019 - Simpele tips
Home > Blog > Simpele tips > Zorg ervoor dat uw woning geen open uitnodiging voor inbrekers wordt!

Zorg ervoor dat uw woning geen open uitnodiging voor inbrekers wordt!

Af en toe wordt het inbrekers wel erg makkelijk gemaakt om binnen te komen. Zorg ervoor dat u inbrekers een stap voor bent. Door rekening te houden met slechts een paar makkelijke en snelle aanpassingen kunt u er voor zorgen dat uw woning een stuk minder risico loopt op inbraak.

In deze blog beschrijven we enkele simpele, maar effectieve tips!

Waar licht is zijn bewoners

Laat een lamp aan bij uw voordeur of oprit. Een kleine lamp hoeft niet veel energie te kosten. Wanneer u kiest voor een lamp die aangaat door middel van een bewegingssensor zal de lamp bovendien alleen sporadisch geactiveerd worden.

Overweeg ook om een of twee lichten in huis aan te laten. Doordat het lijkt alsof er toch bewoners binnen zijn, zal een inbreker eerst twee keer nadenken voordat hij bij u zal toeslaan.

Verwijder sleutels aan de binnenkant

Helaas denken nog veel mensen dat door een sleutel aan de binnenkant van het slot te steken je het inbrekers een stuk moeilijker maakt om binnen te komen. Het tegendeel is echter waar.

Via een brievenbus kunnen inbrekers bijna alles naar binnen hengelen, en dus zeker een sleutel die in het slot zit!

Creƫer geen schuilplaats

Onderhoud de struiken en bosjes in uw tuin regelmatig. Hoge struiken en bosjes zijn de perfecte schuilplaats voor inbrekers. Maak uw tuin dus zo onaantrekkelijk mogelijk voor inbrekers en houd alles zo netjes mogelijk bij.

Zorg er ook voor dat bomen die dichtbij uw woning staan goed worden gesnoeid. Grote takken van bomen die vlak naast uw woning staan, kunnen een makkelijke manier zijn voor inbrekers om bij de bovenste etage naar binnen te komen.

Wilt u meer weten over hoe u uw tuin, garage of huis kunt beveiligen? Lees hier alles over de verschillende alarmsystemen en kom erachter welke het best bij u past!

Voor de hand liggende verstopplekken

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het gebeurt nog steeds te vaak. Een reservesleutel die onder een bloempot, steen of de deurmat wordt gelegd. Ook al is het handig om een reservesleutel te hebben, deze verstopplekken zijn natuurlijk de eerste plekken waar een inbreker zal kijken!

Toch graag een reservesleutel bij de hand? Geef deze dan bijvoorbeeld aan vertrouwde buren, en voorkom dat inbrekers zomaar via de voordeur naar binnen kunnen wandelen.

Gratis advies

Benieuwd hoe u uw woning of bedrijf nog beter kunt beveiligen? Gebruik onze online tool en ontvang gratis persoonlijk advies van DETEC Beveiliging.