fbpx


       

Optimale veiligheid in 2023: dalende inbraaktrend en slimme camerasystemen

16 januari 2024 - Bescherm thuis - Beveiligingssystemen - Inbraakpreventie Live cameratoezicht
Home > Blog > Optimale veiligheid in 2023: dalende inbraaktrend en slimme camerasystemen

Optimale veiligheid in 2023: dalende inbraaktrend en slimme camerasystemen

De dalende trend in het aantal inbraken heeft zich voortgezet in 2023. Desondanks investeren steeds meer mensen in alarm- en camerasystemen om hun woning te bewaken. Bijna een kwart van de Nederlanders heeft inmiddels visuele beveiligingsmaatregelen genomen. Het merendeel van deze mensen controleert regelmatig de beelden van hun camerasysteem, vooral wanneer ze niet thuis zijn.

Tot en met november 2023 heeft de politie in Nederland 1.377.220 misdrijven geregistreerd. Het overgrote deel van deze misdrijven betrof diefstallen uit woningen, schuren en van auto’s en fietsen. In de maand oktober werden de meeste diefstallen gepleegd, namelijk 33.323.

Inbraakfeiten

 • De meeste inbraken vinden plaats in de provincie Zuid-Holland
 • Een alarmerende 87% van de inbraken vindt overdag of in de vroege avond plaats, wanneer mensen snel even de deur uitgaan voor boodschappen of om de hond uit te laten.
 • Tijdens feestdagen loopt het risico op inbraken fors op, zelfs anderhalf tot twee keer zo veel. Afgelopen jaar werden tijdens de kerstdagen 378 inbraken geteld, en tijdens oud en nieuw zelfs 153.

In dit artikel vindt u tips om de kans op een inbraak te verlagen.

Veiligheid in beeld: hoe camerasystemen directe bescherming bieden

Het nemen van de beslissing om een camerasysteem aan te schaffen is een goede keuze met aanzienlijke voordelen. Het verkleint direct de kans op een inbraak. Maar waarom is dat het geval? Wij geven niet alleen uitleg hierover, maar bieden ook praktische ondersteuning om u op weg te helpen.

Alarm- en camerasystemen schrikken mogelijke inbrekers af. Zij willen immers niet in beeld komen bij de politie. Een professioneel alarmsysteem is een goede basis om uw woning en gezin te beschermen. Wilt u gaan voor ultieme veiligheid? Combineer het alarmsysteem dan met een camerasysteem.

DETEC bus

Kies het juiste alarmsysteem

 • Alarmsysteem voor ‘binnen de woning’
  Met ons alarmsysteem voor ‘binnen de woning’ wordt elk ongewenst persoon dat uw huis betreedt direct opgemerkt. Perfect voor wie de focus legt op het beschermen van waardevolle spullen.
 • Alarmsysteem voor ‘betreden van de woning’
  Ons alarmsysteem voor het ‘betreden van de woning’ slaat alarm zodra een ongewenste bezoeker bij uw raam of deur morrelt. Extra handig: wanneer dit alarm is ingeschakeld, kunt u zich vrij door uw hele woning bewegen. Ideaal voor huisdieren!
 • Alarmsysteem waarbij de politie wordt gealarmeerd
  Ons geavanceerde alarmsysteem met directe politie-alarmfunctie combineert camerasystemen met live cameratoezicht. Zodra het systeem een indringer detecteert, laten we een luidruchtig alarmsignaal horen en flitsen de lichten. Tegelijkertijd wordt er direct een melding verzonden naar onze meldkamer, die het incident rapporteert aan de politie en eventuele door u aangegeven contactpersonen. Ultieme bescherming, altijd en overal.

Wilt u ontdekken welk systeem perfect aansluit op uw behoeften? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Zij staan voor u klaar en geven persoonlijk advies over welke beveiliging het beste bij uw situatie past.

Bel direct  Gratis adviesgesprek

 

#beveiliging
#inbraak
#inbraakpreventie
#misdaadpreventie