fbpx


       

3 effecten van camerabeveiliging op inbraakpreventie

07 december 2023 -
Home > Blog > 3 effecten van camerabeveiliging op inbraakpreventie

3 effecten van camerabeveiliging op inbraakpreventie

Het aanschaffen van een camerasysteem is een weloverwogen beslissing en brengt veel voordelen met zich mee. Zo is de kans op een inbraak meteen een stuk kleiner. Maar hoe komt dat? Wij leggen het u uit, maar helpen u ook op weg om verdachte situaties in de gaten te houden. In dit artikel leest u de belangrijkste effecten van goede camerabeveiliging op de inbraakpreventie. 

1. Camera’s schrikken af

inbrekers na de coronacrisis

Duidelijk zichtbare beveiligingscamera’s kunnen mensen ontmoedigen en dus afschrikken om een misdaad te plegen. Ze zien direct dat alles wat ze doen wordt vastgelegd op camera. Technologieën worden steeds geavanceerder en dit weten (potentiële) inbrekers ook. Als ze dan inderdaad worden vastgelegd, is de kans groot dat ook hun identiteit bij autoriteiten bekend wordt en dat willen ze natuurlijk niet. 

2. Verdachte situaties in beeld

Neemt uw camerasysteem 24/7 beelden op? Dan kunt u verdachte situaties al van tevoren aan zien komen. Als u weet dat er bij u in de buurt de afgelopen tijd veel inbraken zijn geweest, dan kunt u uw beelden extra in de gaten houden. Verdachte situaties zijn dan snel opgemerkt. Zeker als u weet waar u op moet letten. Zo kunt u bijvoorbeeld letten op:

  • Gedrag: reageren mensen onrustig na het zien van uw camera? Soms ziet u voorbijgangers zich op een ongewone manier bewegen of doen ze iets wat normaal gesproken nooit gebeurt. 
  • Kleding: (potentiële) inbrekers willen zo onherkenbaar mogelijk zijn. Vaak dragen ze donkere maskers, mutsen, truien met capuchon of petjes om zo uit het zicht van de camera te blijven. 
  • Auto’s of busjes: staat er de laatste tijd regelmatig een verdachte auto of bus voor de deur. U weet dat deze niet van een van uw buren is en toch komt hij regelmatig terug. Reden genoeg om dit voertuig extra in de gaten te houden.
  • Geluiden: sommige camera’s nemen ook omgevingsgeluiden op. Ook dit is goed om in de gaten te houden.
  • En natuurlijk inbraakpogingen. Dit zijn vrij opvallende beelden. Een onbekende staat bijvoorbeeld iets te doen bij een deur of raam. In dit geval is het belangrijk om direct hulpdiensten in te schakelen.

3. Toezicht en alarmering

Beveiligingscamera’s kunnen geïntegreerd worden met systemen zoals alarmsystemen. Dit is misschien wel het beste voor de inbraakpreventie. Op deze manier kunnen beveiligers of zelfs de politie snel reageren op verdachte situaties. Zo kunt u uw camerasysteem aansluiten op onze meldkamer. Bij DETEC hebben we gespecialiseerde beveiligers in dienst die uw camerabeelden 24/7 in de gaten kunnen houden. Door hun ervaring zien zij verdachte situaties al van ver aankomen. Dit geeft een veilig gevoel en maakt dat u het niet zelf in de gaten hoeft te houden. 

Lees meer over Live cameratoezicht

Het is belangrijk dat u het juiste camerasysteem installeert, passend bij uw situatie. Wilt u graag een camerasysteem installeren, maar weet u niet welke het beste is voor u? Vraag dan een gratis (vrijblijvend) advies aan met een van onze Beveiligingsadviseurs of neem direct contact met ons op en stel uw vragen over inbraakpreventie. Wij helpen u graag!

#inbraakpreventie
#misdaadpreventie
#onderhoud