fbpx


       

How to: zelf uw camerasysteem onderhouden

12 oktober 2023 - Onderhoudscontrole Tips
Home > Blog > How to: zelf uw camerasysteem onderhouden

How to: zelf uw camerasysteem onderhouden

Heeft u onlangs een camerasysteem laten plaatsen of wilt u dit binnenkort doen? De aanschaf van een beveiligingssysteem is een grote investering in de veiligheid van uzelf en uw omgeving. U wilt het veilige gevoel natuurlijk graag behouden. Daarom is het belangrijk om het systeem op de juiste manier te onderhouden. Wij geven u vijf tips om alles uit uw camerasysteem te halen. Zo blijft u inbrekers altijd een stap voor. 

1. Regelmatige inspectie

Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de camera’s nog goed functioneren. Let hierbij op de behuizing, maar kijk ook verder naar de bekabeling van uw camerasysteem. Slechte bekabeling kan leiden tot storingen in de beeldkwaliteit en in ernstige gevallen zelfs tot kortsluiting en brand. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar u kunt het ook laten controleren door een professionele partij. 

2. Reinig uw camerasysteem

Naast een inspectie op de staat van de camera’s is het belangrijk om het camerabeveiligingssysteem regelmatig te reinigen. Maak bijvoorbeeld de lenzen van de camera’s schoon om ervoor te zorgen dat het beeld helder blijft. Hiervoor kunt u een zachte, pluisvrije doek gebruiken. Verwijder stof en spinnenwebben die zorgen voor ruis. Er is ook een speciale lensreiniger die u kunt gebruiken voor de reiniging van uw camerasysteem.

3. Updates camerasysteem onderhouden

Om ervoor te zorgen dat de camera’s optimaal blijven draaien, is het noodzakelijk om software-updates up-to-date te houden. Vaak is het ook nog zo dat het systeem juist beter werkt na een update. Zorg ervoor dat u de meldingen voor de updates goed aan heeft staan om uw camerasysteem goed te onderhouden.

4. Beeldkwaliteit goed houden

Controleer regelmatig of de camera’s nog op de juiste manier zijn afgesteld. Heeft u een bewegingssensor? Test deze en pas waar nodig de detectiezones aan. Zo weet u zeker dat de juiste beelden worden opgenomen. 

5. Opslagapparaten en back-ups

Maak regelmatig back-ups van de opgenomen beelden. Dit is afhankelijk van het type camerabeveiligingssysteem dat u heeft geïnstalleerd. Vergeet ook niet de opslagapparaten goed te onderhouden en te reinigen voor optimale werking. 

Altijd de beste kwaliteit met professioneel onderhoud van DETEC

Bij DETEC Beveiliging vinden we uw veiligheid net zo belangrijk als uzelf. Daarom zorgen we ervoor dat onze beveiligingssystemen altijd optimaal werken. Eén keer per jaar komen we langs voor een grote inspectie van uw systemen en u kunt zelfs gebruik maken van onze onderhoud en 24-uursservice. Zo hoeft u zich geen moment zorgen te maken over de kwaliteit van de beelden en de detectie van verdachte situaties. 

Weet u nog niet welk inbraakmeldsysteem het beste past bij uw situatie en uw wensen? Wij helpen u graag! Bel (vrijblijvend) met een van onze adviseurs.

Bel direct  Gratis adviesgesprek

#inbraakpreventie
#onderhoud