fbpx


       

Camerabeveiliging en alarmsystemen: mythen vs. feiten

24 juli 2023 - Bescherm bedrijf - Bescherm thuis - Beveiligingssystemen - Inbraakpreventie Tips
Home > Blog > Camerabeveiliging en alarmsystemen: mythen vs. feiten

Camerabeveiliging en alarmsystemen: mythen vs. feiten

In een wereld waarin veiligheid steeds belangrijker wordt, spelen camerabeveiliging en alarmsystemen een steeds grotere rol bij het beschermen van onze bedrijven en huizen. Door de toenemende snelheid van de technologische ontwikkelingen is er de afgelopen jaren veel veranderd op dit gebied. Hoewel camerabeveiliging en alarmsystemen beide bewezen effectief zijn, zijn er nog steeds veel mythen die hierover rondgaan. In deze blog zetten we de drie meest voorkomende mythen en misvattingen voor u op een rij en leggen we uit hoe het echt zit. 

Mythe 1 – Camerabeveiliging en alarmsystemen hebben alleen nut op het moment van inbraak

Hoewel veel mensen denken dat dit bij elk systeem geldt, hangt dit in werkelijkheid af van het type camera- en alarmsysteem dat u kiest. U kunt namelijk kiezen voor een alarmsysteem dat een toetreding op het erf al detecteert. Ook heeft u bij DETEC de mogelijkheid om Live cameratoezicht aan te sluiten. Hierbij kijken onze bewakers live mee op de door u gewenste momenten. Zij zijn getraind om verdachte situaties al ver van tevoren te detecteren. Op deze manieren bent u een inbreker altijd een stap voor en voorkomt u een inbraak of vandalisme.

Meer weten over Live cameratoezicht?

Mythe 2 – Camerabeveiliging en alarmsystemen zijn hetzelfde

Het komt veel voor dat mensen denken dat camerabeveiliging en alarmsystemen hetzelfde zijn. In werkelijkheid zijn het twee verschillende technologieën met elk zijn eigen functie. Wat is dan het verschil? Camerabeveiliging is het gebruik van videocamera’s om activiteiten en gebeurtenissen vast te leggen. Alarmsystemen daarentegen gebruiken sensoren (draadloos of bekabeld) om beweging, inbraak of andere ongewenste gebeurtenissen te detecteren en direct een alarm te activeren. 

Een veel voorkomende misvatting die daarbij komt kijken, is dat als u eenmaal camerabeveiliging heeft geïnstalleerd, u geen alarmsysteem meer nodig hebt. Natuurlijk kan een camerasysteem camerabeelden opnemen en kunt u deze overal ter wereld bekijken, maar alarmeren doet deze in veel gevallen niet. Bij DETEC doen wij dit anders, door het camerasysteem in te zetten om het alarmeren van het alarmsysteem te verifiëren of door continu live mee te kijken. Dit betekent dat camerabeveiliging en alarmsystemen elkaar dus juist aanvullen. Zoals zojuist uitgelegd, hebben camerabeveiliging en alarmsystemen allebei een andere functie en vullen de twee systemen elkaar juist aan. Camerabeelden helpen bijvoorbeeld bij het indringen van indringers, maar een alarmsysteem kan direct waarschuwen en actie ondernemen wanneer een inbraak wordt gedetecteerd. Om optimale beveiliging te realiseren kunnen deze systemen dus gecombineerd worden.

Hoe werkt dit bij Live cameratoezicht? Ook bij live cameratoezicht vullen de twee systemen elkaar aan. Specialisten kijken live mee met de videobeelden van de camerabeveiliging. Zien zij iets verdachts? Dan kunnen de specialisten direct schakelen met de juiste autoriteiten en het alarmsysteem van een afstand activeren.

Mythe 3 – Camerabeveiliging en alarmsystemen zijn duur en ingewikkeld

Mensen denken al snel dat dit soort systemen duur en ingewikkeld zijn. In werkelijkheid kunt u een camerabeveiligings- en/of alarmsysteem aanschaffen op maat. Er zijn veel verschillende mogelijkheden, die per situatie verschillen. Het is goed om er bewust van te zijn dat camerabeveiliging en alarmsystemen een investering zijn in uw veiligheid. Bij DETEC vinden we uw veiligheid net zo belangrijk als u zelf en helpen we u graag bij het gehele proces. Het kiezen en installeren van camerabeveiliging en alarmsystemen hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Op basis van uw wensen en behoeften kijken we met u mee. 

 

Wilt u een specifiek advies over de beste optie voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij DETEC helpen we u graag!

Bel direct  Gratis adviesgesprek

#inbraak
#inbraakpreventie