fbpx


       

5 tips om een inbraak tijdens de zomervakantie te voorkomen

14 juni 2023 - Bescherm bedrijf - Bescherm thuis - Beveiligingssystemen - Inbraakpreventie Tips
Home > Blog > 5 tips om een inbraak tijdens de zomervakantie te voorkomen

5 tips om een inbraak tijdens de zomervakantie te voorkomen

De zomervakantie staat weer voor de deur, maar met het mooie weer van de laatste dagen lijkt het net alsof we er middenin zitten. Grote kans dat u toeleeft naar een mooie zomervakantie in binnen- of buitenland. Waar u deze zomer ook naartoe gaat, u wilt uw woning of bedrijfspand met een gerust gevoel achterlaten. Want de zomervakantie is ook dé periode waarin inbrekers toeslaan. Er zijn veel dingen die u zelf kunt doen om een inbraak te voorkomen. Wij helpen u daar graag bij. Hier zijn vijf  tips om inbraak tijdens uw vakantie te voorkomen.  

Begin dit jaar gaven we al drie tips om zelf een inbraak te voorkomen. Maar naast het goed sluiten van deuren en ramen, het vragen van buren of collega’s om een oogje in het zeil te houden en het installeren van een videobel, zijn er nog veel meer dingen die u zelf kunt doen om een inbraak te voorkomen. 

1. Post niet direct de vakantiefoto’s op social media 

We leven in een tijdperk waarin we continu online zijn. Hier een foto en daar een story; We delen graag waar we mee bezig zijn en voornamelijk leuke/bijzondere momenten. Op vakantie gaan is natuurlijk iets wat we graag delen. Een mooie wandeling in Spanje biedt het perfecte uitzicht voor een aantal mooie foto’s voor op bijvoorbeeld Instagram. Maar wees er bewust van dat inbrekers dit als geen ander weten. Ze houden socialmediakanalen constant in de gaten om te weten wie wanneer op vakantie gaat. Het is daarom beter om te wachten met het delen van vakantiefoto’s totdat u terug bent van vakantie en inbrekers geen mogelijkheden meer zien.

2. Berg ladders of afvalcontainer goed op

Bent u de laatste tijd druk bezig geweest in de achtertuin? Let er dan op dat u de ladder goed opbergt. Als deze in de tuin blijft staan, maakt u het inbrekers een stuk makkelijker om binnen te komen. Datzelfde geldt voor de afvalcontainers. Die worden vaak gebruikt als een opstapje naar het balkon of naar het dak. Het goed opbergen van ladders en containers maakt het voor inbrekers dus minder aantrekkelijk om uw woning binnen te dringen. Dit geldt niet alleen voor woningen, maar ook voor uw bedrijfspand doet u er goed aan dit voor vertrek te controleren. 

3. Laat kostbaarheden niet zomaar achter

Het is wellicht vanzelfsprekend, maar het is niet handig om kostbaarheden in het zicht te laten liggen. Helaas gebeurt het vandaag de dag nog te vaak dat men vergeet de waardevolle spullen goed op te bergen. Berg ze op in een kluis of geef ze in bewaring. Zo weet u zeker dat er geen mogelijkheid is voor inbrekers om uw waardevolle spullen mee te nemen. 

4. Simuleer uw aanwezigheid 

De snelle technologische ontwikkelingen maken het een stuk makkelijker om het te laten lijken alsof er iemand thuis is. Slimme lampen kunnen bijvoorbeeld ingesteld worden om op bepaalde tijdstippen aan en uit te gaan. Wat hierbij nog meer helpt is een auto voor de deur te laten staan. Heeft u veel planten in huis? Laat deze dan verzorgen door buren of familieleden. Op deze manier is er geregeld iemand in uw huis en krijgen uw planten voldoende water. Laat ze vooral voor het raam staan. Goed verzorgde planten geven namelijk, in tegenstelling tot uitgedroogde planten, ook de indruk dat er iemand thuis is. 

5. Wees goed zichtbaar

Waar veel mensen denken dat het dichtdoen van gordijnen en lamellen goed helpt tegen inbraak, is het juist beter om de gordijnen en lamellen open te laten. Inbrekers willen namelijk het liefst ongezien te werk gaan. Heeft u een heg voor uw huis of bedrijfspand? Dan is het verstandig om vlak voor vertrek de heg bij te snoeien, zodat alle ramen en deuren goed zichtbaar zijn. Zo zien voorbijgangers en buren al snel als er iets verdachts gebeurt. 

 

Sluit een op maat gemaakt beveiligingssysteem aan voor extra zekerheid

Bij DETEC helpen we een inbraak te voorkomen. Wij zorgen voor uw veiligheid. Hoe we dat doen? Met live cameratoezicht houden wij een oogje voor u in het zeil. Dit hoeft u dus niet meer aan uw buren te vragen. Wij gaan met u in gesprek om erachter te komen welk beveiligingssysteem het beste past bij uw wensen en uw situatie. 

Onze professionele bewakers kunnen 24/7 meekijken. Zien wij iets verdachts in uw omgeving? Dan maken we direct een melding via onze meldkamer. Afhankelijk van het type melding nemen we direct contact op met u. Zo bent en blijft u inbrekers altijd een stap voor. 

Wilt u voor uw zomervakantie een DETEC beveiligingssysteem installeren? Het kan nog! Bel direct voor een gratis adviesgesprek en kom achter de mogelijkheden voor uw woning of bedrijfspand.

#inbraak
#inbraakpreventie