fbpx


       

Wat is een BORG-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

01 augustus 2023 - Bescherm bedrijf - Certificering
Home > Blog > Wat is een BORG-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

Wat is een BORG-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

Wat is een BORG-certificaat en waarom is het zo belangrijk?

Veiligheid en beveiliging zijn voor elk bedrijf een topprioriteit. Wist u dat een BORG-certificaat hier een grote rol in speelt? Het hebben van dit certificaat laat namelijk zowel medewerkers als bijvoorbeeld samenwerkingspartners zien dat u goede beveiliging voor uw pand heeft toegepast. Maar wat is een BORG-certificaat en hoe werkt dat precies? Dat leggen we u in dit blogartikel uit.

Wat is een BORG-certificaat?

Laten we beginnen met wat dit certificaat inhoudt. Een BORG-certificaat is hét certificaat voor beveiligingsbedrijven in Nederland, maar ook bedrijven die aan bepaalde beveiligingseisen voldoen kunnen dit certificaat ontvangen. U ontvangt een document waar alle genomen beveiligingsmaatregelen genoteerd staan. Dit document is vijf jaar geldig, in combinatie met een onderhouds- en een meldkamercontract. Er bestaan vier verschillende soorten klassen, namelijk klasse 1, 2, 3 en 4. Meer weten over de verschillende klassen? Lees hier meer over het BORG-certificaat

Waarom is een BORG-certificaat belangrijk?

Beschikt u over een BORG-certificaat? Dan kunt u aantonen dat uw bedrijfspand of gebouw op de juiste manier is beveiligd tegen inbraak. En wat is dan de ‘juiste manier’? Dat zetten we even voor u op een rij:

  • Kwaliteit en vakmanschap

Een gecertificeerd beveiligingsbedrijf voldoet aan strenge kwaliteitsnormen om het BORG-certificaat te ontvangen. Dit betekent dat het bedrijf hoogwaardige en betrouwbare beveiligingsoplossingen biedt. Op deze manier bent u zeker van de beste beveiliging voor uw bedrijf. Een gecertificeerd beveiligingsbedrijf kan ook een BORG-certificaat afgeven. Zo weet u zeker dat u aan alle voorwaarden voldoet en dat u de beste beveiligingsoplossing heeft toegepast.

  • Beveiliging en risicoanalyse op maat

BORG gecertificeerde beveiligingsbedrijven voeren een zorgvuldige risicoanalyse uit voor jouw bedrijf. Op deze manier weten ze precies waar de kwetsbaarheden zitten van uw bedrijf en welke risico’s deze met zich meebrengen. Bij DETEC doen we dit ook. Op basis van de risicoanalyse stellen we een beveiligingsplan op maat op die volledig bij uw situatie en uw wensen en behoeften past. 

  • Voldoet aan verzekeringseisen

Het gebeurt steeds vaker dat een verzekering een BORG-certificaat vereist voordat ze een bedrijfsverzekering verstrekt. Met dit certificaat kan ook de verzekeringsmaatschappij in één oogopslag zien dat uw beveiliging aan alle voorwaarden en eisen voldoet. Dit certificaat helpt u dus ook bij het verkrijgen van de gunstigste verzekeringsvoorwaarden en eventuele kortingen op uw premie. 

Met een BORG-certificaat maakt u de kans op een inbraak dus zo klein mogelijk en heeft u er dus alles aan gedaan om een inbraak te voorkomen. 

Een BORG-certificaat aanvragen? Neem contact op met DETEC!

Om gecertificeerd te blijven, krijgt een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf regelmatig bezoek van een onafhankelijke certificatie-instelling. Deze certificatie-instelling beoordeelt of het bedrijf voldoet aan alle eisen. Ze kijkt bijvoorbeeld naar de kwalificaties voor het adviseren, aanleggen, onderhouden en controleren van inbraakbeveiliging. DETEC voldoet aan alle eisen van deze kwalificaties en is een BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf. Hiervoor worden wij jaarlijks gekeurd. Doordat wij aan deze strenge vereisten voldoen, kunnen wij dit ook voor u verwezenlijken en u een BORG-certificaat overhandigen. 

Wilt u een BORG-certificaat aanvragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons via 085-1100939. Wij voeren vrijblijvend een risicoanalyse uit. Daarnaast kunt u bij DETEC terecht voor een beveiliging op maat. 

Bel direct  Gratis adviesgesprek

#borg
#borgcertificaat